Gozdna alkimija,  Gozdna kopel,  Gozdna terapija,  Pobude,  Vodenje,  Vpogled v karte

Gozdna kopel za zaščitnike narave

Kličejo se zaščitniki narave. Podprimo se skupaj v gozdu in se usmerimo; poglejmo, kaj lahko vsak posameznik in skupaj naredimo.

Imaš pogosto občutek, da te kliče narava in da ji želiš pomagati? Se najbolje počutiš prav v naravi? Dobivaš navdih iz gozda in se rad_a poglabljaš vanj? Te skrbi stanje narave in želiš vedeti, kaj in kako lahko pri tem narediš ti? Pridi na umirjeno druženje v podporo, navdih in usmeritve v gozd, kjer te popeljem na edinstveno izkušnjo gozde kopeli/terapije s kančkom gozdne alkimije.

Drevesa nas potrebujejo. Gozd nas potrebuje. Cela narava nas. Mi pa njih. Zdaj ni čas le za jemanje; čas je za povezovanje v medsebojno podporo.

Dobimo se na mednarodni dan gozdne kopeli

Forest Bathing Day na pobudo vodilne globalne organizacije za gozdno terapijo je tokrat 12. septembra 2020. Takrat se po celem svetu ljubitelji narave zbirajo z istimi nameni, kar pomoč samim sebi, drugim in naravi še podkrepi.

Podpri sebe in naravo z gozdno terapijo, katere osrednji motiv je vzajemnost. To, kar potrebujemo tako mi kot narava, se skriva v poglobljenem odnosu med nami. Za tega si je treba vzeti čas. Mnogokrat pa nam prav pride tudi stik z ljudmi, ki so na podobni poti, z dušami z enakimi nameni. Ko smo drug drugemu priča pri osebni rasti z naravo in ko združimo moči, se največ dobrega lahko zgodi.

Ob nežnem vodenju se boš lahko prepustil_a gozdu, da v tebi prebudi in ti podari to, kar potrebuješ. Pomagal ti bo vzpostaviti dobro počutje na telesni, umski, čustveni in energijski ravni. Odprli bomo vrata do sfera narave, ki te kličejo. Močno bomo podprli tvoje psiho-fizično zdravje in prizemljenost ter prisluhnili drevesom in drugim gozdnim bitjem.

Tokrat pridam k celostni izkušnji še ščepec gozdne alkimije:

Pogledali bomo v zelene čarobne karte, da slišimo, kakšna dodatna sporočila in usmeritve vsakemu posamezniku in vsem skupaj želijo predati Narava in njena posebna bitja. To nam bo pomagalo narediti resnične korake naprej v svojem razvoju in razvoju sveta tja, kamor bo za vse najbolje.

PODROBNOSTI:

GOZDNA KOPEL ZA ZAŠČITNIKE NARAVE

Skupni sprehod v gozd z gozdno kopeljo, ki ji rečemo tudi gozdna terapija.

Komu je namenjena ta gozdna kopel?

Biti zaščitnik narave, čutiti poslanstvo v stiku z njo in imeti željo po pomoči naravi lahko pomeni marsikaj. Od tega, da srčno skrbimo za vrt, da gojimo rože ali pridelujemo sadje … Morda smo nekdo, ki čuti naravo in ji namenja pozornost, ljubezen in čas čisto po svoje. Lahko pa smo tudi okoljski aktivisti, okoljevarstveniki ali biologi; morda smo naravni zdravilci, zeliščarji ali aromaterapevti; morda smo vodniki po naravi ali zavestni učitelji … Morda pa nas kaj od tega šele kliče in bi radi pridobili podporo in se podali na to pot. Ta je izredno lepa, ne pa vedno lahka in še posebej v zadnjem času predstavlja izzive za nas in naravo. Zato potrebujemo čim več vzajemne energijske opore in podpore.

Kdorkoli si, ki čutiš naravo in začutiš, da te kliče gozdna terapija in razvoj poslanstva v povezavi z gozdom, vabljen/a!

Zakaj vodena gozdna kopel/terapija?

Pravimo, da je gozd terapevt, vodnik pa odpre vrata vanj. Vodi te skozi celovito prakso, kjer s povabili v različne interakcije z naravo omogoči, da se tvoje telo, tvoj um in tvoja energija ustrezno upočasnijo, poskrbi za čas in varnost, ti pa imaš priložnost gozd videti skozi nove oči ter odgovore, navdih in rešitve zase prejeti brez skrbi.

Gozdna kopel je prava gozdna terapija, saj delo na naše celostno bitje, podpre telo, um, čustva, energijo in dušo. Številne učinke narave, ki jih med njo lahko doživimo, si lahko prebereš tukaj.

Moj osebni moto pri delu z naravo in ljudmi pa je:

Narava zdravi nas. Mi zdravimo naravo.

Tokrat bomo izkušnjo zaključili z gratis branjem iz zelenih čarobnih kart, da dobimo sporočila narave za svoje nadaljnje korake v poslanstvu pomoči in zaščite narave ter lastnega razvoja.

Kaj pa je gozdna alkimija?

Gozdna alkimija povezuje gozd in gozdno terapijo (telo, um, energija, čustva, potencialni vstop v duhovne sfere) z zeleno in belo magijo in z meditacijo. Predstavlja transformacijo osebnosti in podporo duši, da živi to, kar je prišla izkusit na Zemljo, predvsem v podporo Naravi, tako da se spomni in uporabi svoje duhovne moči z Zemeljskimi orodji iz narave. Dogaja se v gozdu – tako našem notranjem kot tistem v naravi. Uporablja številna orodja, kot so orakeljske karte, rastlinske in živalske vodnike, drevesa kot portale, esence zdravilnih rastlin, meditacijo, obrede z različnimi elementi narave, numerologijo, besede, pesmi, knjige.

Na tokratni gozdni kopeli bomo iz te zakladnice potegnili čarobne zelene karte s sporočili iz svetov Narave ter podkrepili svoje namene z Njenimi elementi.

PRIJAVE

Skupina gozdne kopeli v živo je omejena na 8 udeležencev. Zagotovi si svoje mesto, tako da se prijaviš TUKAJ.

Izvaja se v vsakem varnem vremenu, torej tudi ob rahlem do zmernem dežju.

V primeru ukrepov, ko se ne bi mogli dobiti skupaj zunaj, se vodenje izvede na daljavo preko Zooma, pridružiš se mi iz svojega koščka narave. Tudi to vodenje na daljavo se je v zadnjega pol leta po vsem svetu izkazalo za izjemno učinkovito izkušnjo <3

Gozd čaka nate. Poglobi se vanj in vase. Zaživi svojo čarobno zgodbo.

Več o mednarodnem dnevu gozdne kopeli:

https://www.natureandforesttherapy.org/ifbd

 

Katarina

363 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.