O meni

Sem pisateljica, prevajalka, prva certificirana vodnica gozdne terapije v Sloveniji in ustanoviteljica metode Gozdna alkimija. Poimenovali so me že tudi šepetalka dreves(om), ambasadorka dreves, varuhinja dreves ali pa kar zelena vilinka. S hvaležnostjo sprejmem take posrečene nazive, ki govorijo o moji ljubezni do dreves in narave. Delujem namreč v partnerstvu z Naravo, še posebej z drevesi in gozdom.

Rada imam mačke, ptice in zvezde, pa tudi vse druge živali, nebo, reke in jezera! Rada se zatopim v pogled na obzorje, dobre knjige in filme, pisanje, barvanje, pesmi, ples in sanje 😉 Imam velike vizije in male navade, ki me vodijo tja, kakšne pa so tudi čisto vsakdanje, pristne in norčave 🙂

Moje poslanstvo je, da povezujem ljudi in naravo, dam glas drevesom in drugim bitjem Narave, ter pomagam posameznikom doseči boljše počutje v stiku z naravo. Prav tako pomagam strastnim ljubiteljem narave poiskati in razviti njihovo življenjsko poslanstvo za in z Naravo, v dobro njih samih, Planeta Zemlje in njenih prebivalcev.

V moji zgodbi je Narava brezčasna, prav tako kot naša notranja narava in narava vsakega živega, čutečega bitja. Narava vključuje vsa bitja, kot so drevesa in druge rastline, živali, kamni, vode, prst, naravni elementi, varuhi narave in drugi – kot tudi ljudje. Stojimo skupaj, povezani, enakopravni, v vzajemnosti.

Bolj kot kadarkoli je pomembno, da se znova zavemo svoje brezčasne narave in kako smo vsi skupaj povezani v močno in prelepo mrežo življenja, mrežo živih zgodb. Stopimo skupaj, podprimo naravo in drug drugega, kot ona podpira nas, od začetka do konca in naprej, zdaj in vedno.

Katarina Čuk

  • Cert. vodnica gozdne terapije (ANFT)
  • Cert. voditeljica meditacije
  • Cert. zelena maginja
  • Cert. učiteljica energijskih povezav
  • Ambasadorka dreves
  • Avtorica (Naša brezčasna narava)
  • Prevajalka

Različne gozdne in naravne izkušnje vodim od leta 2014. Začela sem z naravnimi meditacijami, nato sem vodila Gozdni selfness, od l. 2017 pa gozdno terapijo in gozdno-alkimistične delavnice. Vmes sem bila 3 leta mentorica novih vodnikov gozdne terapije pri globalnem združenju ANFT, zdaj pa vodim svojo Šolo Gozdne alkimije.

Narava zdravi nas. Mi zdravimo naravo.

Za vse informacije, vprašanja, predloge in pozdrave 😉 mi lahko pišeš na katarina@gozdnezgodbe.si in z veseljem ti odgovorim.

 

Naj poudarim:

Nisem terapevtka, ne postavljam diagnoz, niti ne usmerjam v nikakršno specifično zdravljenje. Sem certificirana vodnica gozdne terapije po vodilni svetovni metodi, usposobljena za odgovorno vodenje gozdne kopeli na način, kot so usposobljeni na primer certificirani učitelji joge, nekaj podobnosti je tudi s turističnimi vodiči ali pa z inštruktorji katerekoli vadbe. To pomeni, da skrbim za vašo varnost in udobje, vas vodim skozi drugačno izkušnjo doživljanja gozda preko raznovrstnih vaj oziroma povabil k interakciji z naravo, vam pomagam pri osredotočanju na zdajšnji trenutek in umirjanje uma, ter cenim vaš čas, ki ste si ga vzeli zase in za naravo, zato vam pomagam med gozdno kopeljo pozabiti nanj – torej na uro gledam jaz namesto vas. V majhni, zaupni skupini vzpostavim vzdušje enakopravnosti, sprejemanja in podpore.

Gozdna kopel ni terapija v klasičnem smislu ali priznana zdravilna metoda, temveč dejavnost, ki podpira prejemanje dobrodejnih učinkov gozda. Kaj to je, je odvisno od vsakega posameznika in njegovega stika in odnosa z naravo v danem trenutku. Kot so poznale vse tradicije, resnično povezane z naravo, je ‘zdravilo’ ravno v odnosu, ki ga vzdržujemo, negujemo in krepimo ter v njem najdemo točno to, kar potrebujemo – tako ena kot druga stran.

SKUPAJ V NARAVI, Z NARAVO, ZA NARAVO IN LJUDI.