Gozdna terapija

Poletni solsticij in čakanje zime

Prav na dan, ko je prišlo poletje, v ciklu sonca je to solsticij, sem jaz čakala zimo. V svojem ciklu. In dobila še eno lekcijo o … No, recimo temu raje vabilo k … pozorni skrbi zase.

Razdejanje

Zjutraj sem se šla slikat in naročit novo osebno. Nameravala sem iti že takoj ob 7h, pred vročino, pa sem bila utrujena in sem malo poležala, potem pa se je začelo.

Najprej me je v kopalnici pričakalo razdejanje. Očitno sta naši mački opravili poseben obred na ta solsticij … Zmasakrirali sta namreč ptiča (ubogi je očitno priletel na balkon, mački sta notranji).

Potem sem morala na sprehod peljat kužiko, ki se ji ni ravno dalo, pa sem jo korak za korakom vabila s prigrizki po že kar močnem soncu vsaj lulat … Ok, uspelo ji je, pičiva zdaj domov.

Od doma se odpravim 9:22 – prva lekcija – prepozno za tak vroč dan. Potem sem parkirala na soncu – druga lekcija, drugič daj v parkirni hiši, sicer se v avtu skuhaš, kar ni dobro za tvojo glavo. In potem sem šla še v shoping center s klimo na minus. Preveč kontrasta. Telo se je uprlo.

Lekcija

Rezultat? Huda migrena. Res sem bila žalostna, ker sem želela imeti super kosilo z drago na najino obletnico, iti na prvo poletno jogo v naravo in narediti solsticijski obred v gozdu in ob potoku s kristali in ognjem in vodo …

Ampak stvari niso vedno, kot jih planiraš, ampak kot jih kasneje postaviš (ali se postavijo). Tako sem cel popoldan preležala v zatemnjeni sobi, le zvečer počasi prikukala na vrt, na sapico pod krošnje.

Žalostna sem bila in jezna, sploh zato, ker se je to ponovilo že parkat … ampak poletje me vztrajno opominja, da je skrb zase na prvem mestu. Šele nato lahko izpeljem svoje plane in dam ljudem to, kar bi rada.

Nov krog

Še dobro, da sva z N. vseeno zvečer, po brutalni masaži, ki je končno pomagala, po sončnem zahodu, za najinih 7 let druga drugi potrdili odločitev, da sva pripravljeni iti še en krog. 7 je namreč močan cikel obnavljanja, preporoda, sprememb, in v letu 7-ke smo (2+0+2+3). Vse se spreminja in preizkuša. Zdaj bo zdržalo samo to, kar je pravo za nas in kar smo zares. Resnica. Zato zajemi sapo in … Hodi naprej.

Jaz sem bila torej na poletni solsticij v temi začetka zime (tik pred menstruacijo in ob slabem prenašanju vročine namreč). In to je okej. Tak je bil torej transformativen obred na koncu. Danes pa je nov dan. Ven sem šla že ob 6h in lepo izkoristila jutranjo svežino narave. Nekaj novega sem se naučila. Gremo nov krog.

p.s.1

Vsaj večer pred solsticijem je bil tak pravi poletno uživaški. Počasen sprehod čez travnik v gozd, dišeča drevesa v nosnicah, topla prst pod nogami, žuborenje potoka v ušesih, lahkotnost v telesu, mir v umu, zadovoljstvo v duši in sreča trenutka v srcu. Hvaležnost za vse elemente, rastline, živali, sopotnike, telo in … Življenje.

P.s.2

V tem trenutku bodi to kar si, ne to kar misliš, da moraš biti. Delaj svoje obrede, ne tiste, ki (so) jih vsi drugi. Ne boj se poglobiti v globine in temine svojega gozda, in napiši svojo čarobno zgodbo.

 

Katarina

 

Komentarji so izklopljeni za Poletni solsticij in čakanje zime