Gozdne esence

Sprehajaš se po čudovitem, gostem gozdu in na vsakem koraku srkaš barve zelenja, poslušaš prijetne zvoke in se napajaš s svežim vonjem gozda. V njem se tako dobro počutiš, misli se ti zbistrijo, čustva se umirijo in vse je tako jasno … Čutiš, kako ti gozd prav zleze pod kožo, tako ga ljubiš … Nato prideš domov in se spominjaš vseh teh občutkov … in zaželiš si, da bi jih lahko vedno nosil_a s seboj, jih začutil_a v vsakem trenutku, kjerkoli si.

Gozdna alkimija je zate pričarala nekaj prav posebnega. Nekaj, kar se je pripravljalo, brbotalo in kuhalo nekaj lun in na čarobno zadnjo luno novembra 2020 ugledalo njeno luč.

Gozd ti zdaj ponuja priložnost, da ga začutiš, kjerkoli si – z oljnimi gozdnimi esencami. Ko gozd lahko vdihneš kar iz stekleničke in si ga naneseš na kožo … 

 

Kapljica gozda na tvoji koži … čarobno.

 • Oljne gozdne esence so narejene na osnovi čistega kokosovega olja in ekoloških eteričnih olj.
 • Po intenzivnosti vonja so nežne, po svoji eterični energiji močne.
 • Dodan jim je ščepec vilinske čarobnosti in mistične zelene magije, ki skupaj ustvarjata poseben stik z gozdom.
 • Napolnjene so na polno luno, okopane v njeni svetlobi in tako prežete z njeno esenco
 • Informirane so s posebnim obredom gozdne alkimije, zato te močno podprejo pri povezovanju z naravo na prav poseben način.
 • Vsaka steklenička bo po naročilu z namero dodatno iniciirana samo zate ali za osebo, kateri jo podarjaš, zato bo zagotavljala edinstven stik z gozdom in s seboj.
 • Na voljo sta dve esenci, ki sta si po vonju in namenu zelo različni, obe pa temeljita na energiji dreves.
 • Pridejo v čarobni barvni steklenički z roll-on nanašalcem, ki so ravno pravšnje za v torbico ali žep.
 • K tvoji esenci priložim še spisano invokacijo, s katero se povežeš z esenco gozda in bo tebe, tvojo esenco in naravo ter odnos med vami še dodatno podprla.

p.s. 🙂

 • Namig 1: Gozdne esence lahko seveda kupiš tudi za darilo – v tem primeru bo invokacijo naredila srečna oseba, ki jo bo prejela.
 • Namig 2: Oljne gozdne esence so na voljo v številčno omejeni verziji takoj po vsaki polni luni, zato ne čakaj predolgo, da jih ne zmanjka.

 

Magic Forest

Magic Forest temelji na energiji bele jelke ali hoje s podporo japonske ciprese hinoki, grenivke in sladke pomaranče. Besede, ki jo najbolj opišejo, so:

čarobnost, zaščita, alkimija, svežina, globina, volja, vztrajnost, energija, osredotočenost, umirjenost in poživitev hkrati, svežina, jasnost

»Gozd me ščiti, jaz ščitim gozd.«

Osnovna nota in energija te magično-gozdne esence prihaja iz eteričnega olja bele jelke ali hoje, ki je tisti pravi gozdni, balzamičen in svež, močno pa jo podpira začimben vonj lesa hinoki ciprese. Zapolnjena je s citrusno-ostro grenivko in čarobno zaokrožena s sladko pomarančo. Esenca Magic Forest je iniciirana na močno vzajemno vez in zaščito med teboj in gozdom.  Podprla bo tvojo energičnost, voljo in vztrajnost pri prizadevanju v lastnem življenju in pri ohranjanju narave.

 

Roll-on steklenička: 3 ml

Velikost stekleničke: 4 cm

Cena: 13 €

 

Flower Forest

Flower Forest temelji na energiji atlaške cedre, dodane pa so ji rožna pelargonija, limona in sladka pomaranča. Energije, ki jih prinašajo, so:

ljubezen, srčnost, optimizem, toplina, sončnost, sladkost, sočnost, cvetličnost, ustvarjalnost, voljnost, mehkoba, prizemljenost, stabilnost, harmonija

»Ljubim naravo – ljubim sebe – narava ljubi mene.«

Osnovni vonj in energija te cvetno-gozdne esence prihaja iz eteričnega olja atlaške cedre, z močno noto rožne pelargonije ter dodatkom sveže limone in sladke pomaranče. Atlaška cedra prinaša toplino, mehkobo in stabilnosti, in njen vonj je sladek, lesni, topel in balzamičen, ki pa v kombinaciji z rožnimi in citrusnimi vonji še bolj oživi, poživi in zaživi novo življenje – in tako ga boš s pomočjo te esence tudi ti. Esenca Flower Forest je iniciirana na srčnost in ljubezen med teboj in naravo. Podarila ti bo optimizem in nov zagon, v tebi pa gojila stabilne tople, srčne in ljubeznive občutke do narave in do sebe.

POSEBNOST te esence:

Njeni glavni eterični olji, atlaška cedra in geranija ali rožna pelargonija sta zelo učinkoviti obrambi pred klopi. Priporočam, da si jo za uporabo kot repelent naneseš večkrat pred in med sprehodom v gozd.

Roll-on steklenička: 3 ml

Velikost stekleničke: 4 cm

Cena: 13 €

 

Fairy Meadow

Fairy Meadow je čudovita cvetna mešanica sivke, rožne pelargonije in sladke pomaranče. Kot čas, preživet na vilinskem travniku, so energije, ki jih prinaša:

radost, sproščenost, lahkotnost, igrivost, zaupanje, čarobnost, notranji mir, dobri odnosi

“Sproščena energija narave me radostno podpira.”

Osnovni vonj te sveže cvetne esence je rožna pelargonija, katere vonj je zelo podoben vrtnici, a je hkrati malce citrusen in zeliščni, in prinaša ljubezen, samosprejemanje, zaupanje, ravnovesje, vitalnost in nežnost, močno pa jo podpira prava sivka svežega vonja, ki čudovito sprošča, a hkrati nežno poživlja, uravnava razpoloženje in umirja, dodatek sladke pomaranče pa te spodbudi k še večji vitalnosti, veselju do življenja, lahkotnemu komuniciranju in igrivemu preživljanju dni. Esenca Fairy Meadow je iniciirana z obredom gozdne alkimije na zagotavljanje veselja in optimizma v tvojo avro in življenje, da se boš lahko zavedel_a čarobnosti in občutil_a radostni notranji mir v vsakem trenutku.

 

Roll-on steklenička: 3 ml

Velikost stekleničke: 4 cm

Cena: 13 €

 

 

V steklenički je sama ljubezen

V teh oljnih gozdnih esencah sem združila več ljubezni:

 • do GOZDNE ALKIMIJE™ , ki uporablja modrost luninih ciklov, zelenih obredov, namenske meditacije  in gozdne terapije,
 • do informiranja stvari z besedami ob pomoči mističnih bitij Naravnega sveta,
 • do eteričnih olj in njihovih navdihujočih arom,
 • do ustvarjanja z rokami in igranja s stekleničkami, oljčki in barvami,
 • do gozda, do narave in vsega naravnega.

 

Naroči svojo čarobno stekleničko na: katarina@gozdnezgodbe.si

Različne naravne aromatične esence si lahko zmešaš tudi sam_a.

Pri tem je izjemno pomembno, da izbereš res kakovostne, povsem naravne in ekološke sestavine ter uporabiš prava orodja. Pri tem ti lahko pomagam! Piši mi in zate pripravim komplet za izdelovanje čisto tvojih naravnih esenc (eterična olja, osnovno olje, obred za informiranje esence) ali ti svetujem pri izbiri sestavin.

 

Kaj je gozdna alkimija?

Gozdna alkimija™ je blagovna znamka, ki je letos že začinila nekaj mojih gozdnih terapij, nadaljuje pa se prav s temi gozdnimi esencami. Pod njenim okriljem so tudi zeleni vpogledi v karte ter Šola gozdne alkimije.

Če želiš biti obveščen_a, mi piši na katarina@gozdnezgodbe.si in dodam te na seznam za novičke, da novosti izveš med prvimi in prejmeš naravno(st) magično darilce presenečenja <3