gozdna terapija na daljavo
Gozdna kopel,  Gozdna terapija

Gozdna terapija – vodena na daljavo

Doživi gozdno terapijo kar od doma!

Gozdna terapija, vodena na daljavo, je idealna, ko potrebuješ oddih in podporo v stresnem času, ko se zaradi različnih razlogov (ukrepi o nezbiranju, oddaljenost) ne moremo dobiti v živo. Pridružiš se iz svojega kotička narave (vrta, balkona, gozda …), s seboj vzameš telefon in slušalke, ter se povežeš z mano preko Zooma. Vodim te  skozi učinkovito serijo povabil v stik z naravo, ki sprosti tvoj živčni sistem, te umiri, ti pomaga zadihati in ti odpre vrata do tistega, kar potrebuješ in kjer ti narava lahko pomaga.

 

Zakaj vodena gozdna terapija?

  • Ker je drugače, kot če greš sam_a, saj ti pomagam, da se ti um umiri, s preverjenimi somatskimi, dihalnimi in drugimi unikatnimi tehnikami. Pri tem delujem v partnerstvu z gozdom, in gozd postane še bolj učinkovit terapevt zate.
  • Ker s tabo podelim tudi svoje prelepe razglede iz gozda.
  • Ker se povežemo med seboj vsi udeleženci majhne skupine in je izkušnja še močnejša. Tako celimo sebe, družbo in naravo.
  • Na koncu si bolj sproščen_a, raven stresnih hormonov se ti zmanjša, imaš več energije, lažje se spet osredotočiš, si bolj ustvarjalen_na, bolj v stiku s seboj in bolj  umirjen_a. Pa še za svoj imunski sistem poskrbiš in se na vseh ravneh celiš.

 

Zakaj gozdna terapija na daljavo?

No, to je dokaj očitno. Ker se včasih živo ne smemo ali ne moremo dobiti.

In ne, ne bom ti jaz pošiljala terapije na daljavo, terapevt bo kot vedno gozd oz. narava. Jaz te samo vodim skozi izkušnjo – prisluhneš mi preko slušalk, povezuješ pa se s svojim kotičkom v naravi.

 

Kaj pa je gozdna terapija?

Rečemo ji tudi gozdna kopel, kjer se naše telo, um, čustva in duša okopajo v dobrodejnih elementih gozdnega ali drugega naravnega okolja. Z vsemi čuti se povežemo z naravo in s svojo notranjo resnico in močjo.

Vabim te, da si prebereš več o gozdni terapiji TUKAJ.

 

Kdaj: naslednji termin, če bo potreben, bo še objavljen

 

Preveri pa tudi o gozdni terapiji v živo tukaj.

 

 

Vodim:

Katarina Čuk, cert. vodnica gozdne terapije (ANFT), avtorica knjige Naša brezčasna narava, voditeljica delavnic o drevesih in naravi ter tečaja gozdna alkimija

 

Pa mi bo to res pomagalo?

Pridi in preizkusi. Nimaš kaj izgubiti, pridobiš pa lahko najmanj novo izkušnjo – in vse dobrobiti, ki jih potrjujejo udeleženci na daljavo vodenih gozdnih terapij po vsem svetu. Tako smo se morali prilagoditi in veseli ugotavljamo, da se da!

1.532 komentarjev